10.pohod Po Dolu gor in dol

Planinska sekcija Društva Gora organizira 23. septembra 2018  10. množični pohod POT PO DOLU GOR IN DOL.

Zbor pohodnikov bo med 8.00 in 9.00 uro zjutraj v Športnem parku Tiha Dolina.  Prostovoljni prispevek je 5 € (v ceni prispevka je vključen topli obrok hrane in pijača - kozarec soka ali vina). Pričetek pohoda bo ob 9. uri.

.

Na naši planoti imamo veliko znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati, zato bomo letošnji pohod posvetili BREZNOM, ki jih tod ne manjka in je vsako po svoje  zanimivo in vredno ogleda.

Pri vodenju pohoda nam bodo priskočili na pomoč jamarji iz Jamarskega društva Danilo Remškar iz Ajdovščine. Vodič bo predsednik jamarskega društva Božo Remškar; pri vodenju mu bo pomagal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Ajdovščina -  g. Igor Benko.

Naš pohod bomo, kot vedno, pričeli v Tihi Dolini portni park) in ga nadaljevali po cesti proti Kozji steni. Po dobrem kilometru hoje bomo zavili kakih 200 metrov navkreber in si ogledali prvo brezno, Medvedova jama, se vrnili nazaj na cesto ter nadaljevali naprej proti Piščančjemu breznu. Nato sledi  brezno pred Kozjo steno ter ledenico v Kozji steni.

Tu se cesta konča in naš pohod bomo nadaljevali po stezi na Kozjo steno. Od tu naprej pa po lovski poti mimo Belih sten do brezen Bela Griža do Žanove štirne na vrh Sorteža, kjer bo najvišja točka našega pohoda. Od tod je ob lepem vremenu lep razgled po Vipavski dolini, čez Kras in vse tja do morja.

Po kratkem počitku se bomo začeli spuščati proti gozdni cesti,  katera nas bo pripeljala do Ledenice na Dolu. V Tihi dolini nas bo čakal zaslužen topli obrok hrane in pijače.

V primeru slabe vremenske napovedi bo pohod odpovedan.

Tuesday the 25th. Affiliate Marketing. Copyright©Društvo GORA